Projekt „Podrškom do zajedništva“ Udruga za znanost i obrazovanje „Scientia populo“ provodi u partnerstvu s hrvatskim zavodom za zapošljavanje i centrom za socijalnu skrb „Knin“.

Često smo svjedoci kako starije osobe ne žele napustiti svoje domove. Program „ZAŽELI“ im osigurava da potrebnu skrb i razgovor dobiju tamo gdje se najbolje osjećaju, u sigurnosti svojih domova. Usluge koje im se pružaju korisnici jako cijene i one su za njih predivan poklon kojeg su dugo čekali. Možda nisu rješenje svih njihovih problema, ali im barem malo uljepšavaju i olakšavaju svakodnevni život. Vrijeme provedeno u društvu starijih osoba brzo prolazi jer su njihove priče prepune životnih mudrosti koje žele prenijeti na mlađe naraštaje.

U današnjem društvu postoje brojne prepreke za ravnopravno sudjelovanje starijih osoba u društvu kao što su siromaštvo, loše zdravlje, niski nivo obrazovanja, nedostatak prijevoza, diskriminacija po osnovi starosne dobi. Inicijativama kao što je projekt „Podrškom do zajedništva“ žele se potaknuti promjene u društvu kad su u pitanju osobe starije životne dobi te ih pomaknuti s margine društva i ravnopravno uključiti u kulturne, zabavne, edukativne i druge aktivnosti i na taj način im osigurati aktivnu, mirnu i dostojnu starost.

Čekajući veće promjene u društvu kad su u pitanju potrebe starijih osoba sretni smo što je projekt „Podrškom do zajedništva“ zaživio, te polako počeo mijenjati naš odnos prema starijim osobama i probudio svijest o njihovim potrebama kao ravnopravnim članovima društva u kojem živimo.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.506.872,00 te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin

Sccientia-populo-KninhzzCentar-za-socijalnu-skrb-KninMinistarstvo-rada