Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba provodi projekt „Novim znanjem za sretnije sutra“ već godinu dana. Ne tako davno prva skupina polaznika završila je svoj program osposobljavanja.

5 osoba je završilo program dodatnog obrazovanja; od toga 3 osobe su završile program za voditelja projekata financiranih iz EU fondova, a 2 za asistenta na EU projektima. Obrazovanje se provodilo na Učilištu Petar Zrinski u Zagrebu. Edukacija je trajala u periodu od 06.03.2019.-11.07.2019.

trenutno se prikupljaju kandidati za novu obrazovnu grupu koja bi započela početkom sljedeće godine. Također se prikupljaju kandidati za sudjelovanje na radionicama „Što nam posao znači“ te „Kreativiraj se“. Svi zainteresirani mogu se javiti na sljedeću e-mail adresu: info@uuosso.hr

Cilj ovog projekta je kroz provedbu verificiranih programa osposobljavanja te osnaživanja mekih vještina, utjecati na njihovo lakše zaposlenje te veću socijalnu uključenost u društvu. S obzirom da dugotrajna nezaposlenost negativno utječe na razvoj vještina i kompetencija, kroz provedbu navedenih aktivnosti jačaju se meke vještine polaznika, potiče se razvoj kreativnosti, stječu se svakodnevne vještine te samostalnost u kretanju slijepih osoba uz pomoć tehnologije i komunikacijske vještine. Predviđeno trajanje projekta iznosi 24 mjeseca.

UUOSSO

uuosso ministarstvo