Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik projekt „Mislimo na njih“,  u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb Šibenik, provodi već godinu i pol dana.

Žene, njih 10, koje su zaposlene u sklopu ovog projekta pružaju uslugu pomoći u kući za više starih i nemoćnih osoba koji su zapravo i krajnji korisnici projekta. Svakoj od njih dodijeljeno je nekoliko korisnika kojima pomažu u kućanskim i drugim poslovima, obilaze ih, izvode u šetnju i slično. Za kvalitetno obavljanje poslova, pružateljice usluge pomoći u kući redovito se svaki mjesec opskrbljuju osnovnim higijenskim potrepštinama.

Socijalne usluge, poput pomoći u kući za starije i nemoćne osobe, od iznimne su važnosti za kvalitetu života krajnjih korisnika. Također, izuzetno je važno i humano takvim osobama osigurati ugodnu starost i kvalitetnu skrb, kao i sve higijenske potrepštine.

Projekt „Mislimo na njih“, u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanje žena“, vrijedan je 1.751.715,40 kuna, a u potpunosti je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

CK ESF