Predstavljamo vam projekt Living Green, financiran od strane Erasmus+ programa (Agencija za mobilnost i programe Eu). Projekt je međunarodnog karaktera i uključuju međunarodnu mobilnost mladih.

slika

Ideja projekta Living Green je podignuti razinu svijesti o zdravom načinu života, boravku u prirodi te motivirati sudionike iz različitih kultura da usmjere svoju energiju ka učenju te da postanu aktivni građani u svojoj lokalnoj zajednici, kao i promovirati opće životne vrijednosti; zajedništvo, brigu o drugima i okolišu te humanitarni rad.

Aktivnosti projekta temeljiti će se na neformalnom obrazovanju, te će uključivati razne radionice koje će potaknuti sudionike da se angažiraju i vrednuju vlastiti proces učenja. Glavna radionica projekta potaknuti će kreativnost sudionika u pripremi zdravog obroka, koji će se kasnije prodavati, a prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe. Na ovaj način sudionici će biti aktivno uključeni u događanja u lokalnoj zajednici. Projekt uključuje teambuilding radionice, učenje tehnika disanja i opuštanja, boravak u prirodi te izlet na otok Prvić.

Projekt Living Green održat će se u Vodicama, od 12. – 20. listopada 2015. U razmjeni mladih sudjelovat će mladi u dobi od 18 – 30 godina iz Litve, Grčke, Španjolske i Makedonije. Cilj projekta je promicanje zdravlja, te učenje o važnosti održavanja dobre forme duha i tijela. Nositelj projekta je neformalna grupa imagINe a provodi ga u suradnji sa Udrugom mladih „Mladi u EU“.

 

WP_20150923_10_38_32_Pro