Grada Šibenik, 28. kolovoza 2015. godine u 11 sati u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” organizira predavanje o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Cilj predavanja je upoznati građane s mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine, kako bi na vrijeme mogli identificirati i iskoristiti prilike.

Predavanje u Šibeniku vodit će Andrea Vugrinović, direktorica poduzeća Superna d.o.o. Iskustvo je stekla radeći kao dugogodišnja direktorica Agencije za razvoj Varaždinske županije i pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije. Certificirani je regionalni trener za pripremu projekata.

Program ruralnog razvoja RH 2014.-2020. ima za cilj povećati konkurentnost hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprjeđenja životnih i radnih uvjeta u ruralnim područjima uopće. Ima na raspolaganju 330 milijuna eura svake godine u razdoblju do 2020. koji nudi financiranje poljoprivrednim gospodarskim subjektima, OPG-ovima, obrtima, poduzećima, zadrugama, LAG-ovima, poduzetničkim centrima i razvojnim agencijama, svim tijelima javne vlasti i drugima.

Teme koje će predavanje obuhvatiti su:

  • Pregled Programa ruralnog razvoja RH
  • Najavu natječaja
  • Pregled mjera u okviru najavljenih natječaja – prihvatljivi nositelji, aktivnosti, predviđena sredstva (po svakoj mjeri)
  • Praktični savjeti za prijavu projekata

Vrijeme trajanja predavanja je 4 sata.

Predavanje je besplatno za sve sudionike.

Prijaviti se možete na web stranici Urbanog Centra Šibenik ili na sljedećem linku najkasnije dočetvrtak27. kolovoza 2015. godine.

Tractor in The Field