Poštovani/e,

Udruga mladih “Mladi u Europskoj Uniji” u partnerstvu s Razvojnom agencijom Šibensko – kninske županije provodi projekt pod nazivom “Znanjem za budućnost”. Projektom “Znanjem za budućnost” kroz provedbu osposobljavanja i osnaživanja mekih vještina marginaliziranih osoba (dugotrajno nezaposlenih osoba) želi se utjecati na njihovo lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada. Ciljna skupina projekta je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Šibensko – kninske županije. Projekt će se provoditi 24 mjeseca, a kroz njega će se uključiti dugotrajno nezaposlene osobe u aktivnosti osposobljavanja (za voditelje/ice pripreme i provedbe projekata EU i specijaliste Internet marketinga) koje odgovaraju lokalnom tržištu rada čime će se povećati konkurentnost dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada te će im se u procesu pružiti podrška i mentorstvo te jačanje ostalih vještina i slike o sebi kako bi što uspješnije pronašli zaposlenje. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Od listopada 2018. kada je projekt krenuo s provedbom, uspješno smo primili 14 osoba na osposobljavanje za voditelje EU projekata i digitalni marketing, što znači da je mjesta na spomenutim programima osposobljavanja ostalo za samo još 6 osoba. Zbog toga, pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe (mlade osobe do 30 godina nezaposlene 6 mjeseci ili starije od 30 godina nezaposlene 12 i više mjeseci) da se što prije jave u udrugu mladih „Mladi u EU“ kako bi osigurali svoje mjesto na ovim, vrlo vrijednim, programima osposobljavanja.

Osim toga, na projektu provodimo radionice za dugotrajno nezaposlene osobe i posebno za primatelje zajamčene minimalne naknade. Radionicama želimo kod dugotrajno nezaposlenih i primatelja zajamčene minimalne naknade razviti vještine traženja posla, komunikacije na radnom mjestu i s poslodavcima te kreativne potencijale za uspješnije snalaženje u svakodnevnom životu i na radnom mjestu. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na radionicu za razvoj komunikacijskih vještina koja će se organizirati 22. i 23. siječnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama udruge na adresi Prilaz tvornici 41. Nakon radionice, svi sudionici/ce moći će kvalitetnije i uspješnije komunicirati na razgovoru za posao, ali i koristiti različite komunikacijske strategije kojima će pospješiti i svoju svakodnevnu komunikaciju u obiteljima, s prijateljima ili pak na nekom budućem radnom mjestu.

Prijave primamo na:

info@mladi-eu.hr

+385989555029, Maja Šintić, stručna suradnica na projektu

Unaprijed zahvaljujemo što ćete ove informacije prenijeti do zainteresirane javnosti.

Lijep pozdrav,

Projektni tim projekta „Znanjem za budućnost“

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u EU“.

Nositelj projekta:

Mladi u EU

022/212-834

info@mladi-eu.hr

www.mladi-eu.hr

 

 

Partner na projektu:

Razvojna ustanova

 

 

Projekt je financiran sredstvima:

Ministarstvo za demografijuLenta