big-513

U sklopu projekta: „Razvojem volonterstva do razvoja OCD-a“, udruga mladih „Mladi u EU“, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PU Šibenik – Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, organizira okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera“.

Okrugli stol će se održati u prostorijama Europa direct-a u Šibeniku, 03.12.2015., s početkom u 12 sati.

Volontiranje je jedan od načina socijalnog uključivanja i integracije. Ono doprinosi izgrađivanju kohezivnog društva stvarajući veze temeljene na povjerenju i solidarnosti te tako stvara i socijalni kapital. Volonterstvo u sebi sadrži potencijal izgradnje suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima.

Udruga mladih „Mladi u EU“ od samih svojih početaka potiče i promiče volonterske akcije, a redovito u njima i sudjeluje.

Volonteri nam toliko toga daju, najbolje bi bilo reći da nam oni zapravo daju jedan dio sebe. Najmanje što za njih možemo učiniti jest dostojno obilježiti njihov Dan i reći im jedno veliko HVALA za sve što čine.

“Volonteri nisu plaćeni, ne zato što je njihov rad besplatan, već zato što je njihov rad neprocjenjiv…“ (Sherry Anderson)

Radujemo se Vašem dolasku!