U tijeku su prijave za uključivanje u projekt „Novim znanjem za sretnije sutra“, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije putem Europskog socijalnog fonda. Projektom je predviđeno osposobljavanje zainteresiranih kandidata/kandidatkinja za jedan od dva obrazovna programa: „Asistent na EU projektima“ i „Voditelj projekata financiranih iz EU fondova“.

Uključiti se mogu:

– nezaposlene osobe s invaliditetom

– mlade osobe do navršene 30.god. života, a koje su nezaposlene duže od 6 mjeseci

– osobe starije od 30.god. života, a koje su nezaposlene duže od godinu dana.

Mogu se uključiti i studenti, ali pod uvjetom da je riječ o izvanrednim studentima. Umirovljenike nije moguće uključiti.

Svi troškovi školarine bi za sudionike bili pokriveni, dakle, program je za njih posve besplatan. Oba programa su verificirana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuju u radnu knjižicu.

Podsjetimo, cilj ovog projekta je kroz provedbu verificiranih programa osposobljavanja te osnaživanja mekih vještina, utjecati na njihovo lakše zaposlenje te veću socijalnu uključenost u društvu. S obzirom da dugotrajna nezaposlenost negativno utječe na razvoj vještina i kompetencija, kroz provedbu navedenih aktivnosti jačaju se meke vještine polaznika, potiče se razvoj kreativnosti, stječu se svakodnevne vještine te samostalnost u kretanju slijepih osoba uz pomoć tehnologije i komunikacijske vještine.

Ukoliko ste zainteresirani ili znate nekoga tko bi se htio uključiti, slobodno nam se javite na e-mail: ured@uuosso.hr ili tel: 01 4551-650.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruženja za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba.

UUOSSO

Lenta