Ovim putem pozivamo na prijavu sve pripadnike marginaliziranih skupina koji žele sudjelovati na besplatnom programu osposobljavanja „Povrćar/ica“ ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“).

Program osposobljavanja „Povrćar/ica“ započinje u ožujku 2020. i sastoji se od teoretske i praktične nastave gdje će se učiti sve o uzgoju povrća. Na kraju programa koji je besplatan polaznici će dobiti uvjerenje o osposobljavanju koje se može upisati u e-radnu knjižicu.

Polaznici programa osposobljavanja će također besplatno moći koristiti radionice mekih vještina i to:

– Budi svoj – dvodnevna radionica na temu osnaživanja i podizanja razine samopoštovanja;

– Izrazi se  –  dvodnevna radionica na temu povećanja komunikacijskih, prezentacijskih i pregovaračkih vještina s ciljem lakšeg zaposlenja;

– Budi kreativan  –  dvodnevna radionica na temu razvoja kreativnosti s ciljem smanjenja socijalne isključenosti

U marginalizirane skupine spadaju: Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Svi zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona 022 664 608 ili 095 253 0211 te e-mail adrese: dimitrije.dujmovic@gmail.com ili ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ekološke udruge „Krka“ Knin.

Krka

Grad Knin