Volonterski kamp

Volonterski centar Zagreb, Udruga Goli otok “Ante Zemljar” i Dokumenta pozivaju sve zainteresirane volontere da se pridruže povijesnom i kulturološkommeđunarodnom kampu “Pejsaž sjećanja” koji će se ovo ljeto održati na otoku Rabu i Golom otoku.

Jedan od ciljeva kampa je oživiti sjećanje na političku situaciju Golog otoka, kao i potaknuti lokalnu zajednicu na aktivno sudjelovanje te poticanje promjena.

Volonteri će pomoći u uređenju perivoja na Golom otoku, uklanjati smeće, obrezivati staro drveće, čistiti i uređivaiti krajolik. Uz fizičke poslove za volontere će biti organiziran niz edukativnih radionica i izlet.

U sklopu kampa, na otoku Rabu, održava se i trodnevna ljetna škola na temu “Kultura sjećanja u suvremenoj Europi” na kojoj će izlagati povjesničari, umjetnici, kustosi i mnogi drugi stručnjaci iz brojnih zemalja regije i Europe.

Volonteri za vrijeme trajanja kampa imaju osiguran smještaj, hranu, zdravstveno osiguranje a organizator pokriva i do 70% troškova putovanja (max 100 eura). Volonteri sudjeluju sa troškom participacije u iznosu od 250,00 kn.

Za dodatne informacije o kampu, te prijavu kroz online aplikaciju kliknite ovdje.

Također, na kamp se možete prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca kojeg je potrebno poslati na incoming@vcz.hr

 

Volonterski kamp