U Gradu Šibeniku 04.02.2015. s početkom u 9.30 sati održan je seminar za prijavitelje Erasmus+ programa. Riječ je o natječajima u  području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, te u području općeg obrazovanja odraslih.

Seminar su održale Danijela Jagušt Šumljak i Snježana Štefok, djelatnice Agencije za mobilnost i programe EU, koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe. Erasmus+ najveći je program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Voditeljice seminara predstavile su sudionicima mogućnosti koje program Erasmus+ nudi, te uputile iste kako kvalitetno napisati projektni prijedlog. Nakon demonstracije kako ispravno popuniti prijavni obrazac, predstavljen je primjer uspješnog projekta.

Eleonora Rupić, profesorica Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku, predstavila je prisutnima svoje iskustvo prijave na natječaje iz Erasmus+ programa. Zahvaljujući ovom projektu 41 učenik ove škole dobit će priliku za usavršavanje u inozemstvu u trajanju od tri tjedna, koje će se odvijati u Irskoj i Njemačkoj u prvoj polovini 2015.godine. Ukupna vrijednost projekta je 106 826,00 Eura.

U dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ seminaru se odazvalo 40-tak sudionika, pretežno iz ustanova za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Organizator seminara bio je Informacijski centar Europa Direkt Šibenik. 

 

 

youth-erasmus