U prostorijama Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku, 01.12.2015.godine, u 10.30h održan je Okrugli stol pod nazivom „Preventivni čimbenici u radu institucija lokalne zajednice koje rade s djecom i mladima u Šibensko-kninskoj županiji“.

Povod ovom skupu bilo je obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti,a kroz upoznavanje s preventivnim aktivnostima institucija koje rade s djecom i mladima. Organizator događanja je Zorana Vrbičić, dipl.ped. savjetnik/koordinator školskih preventivnih programa Šibensko-kninske županije.

Cilj je bio osnažiti kapacitete institucija, umrežiti ih i senzibilizirati javnost o postojanju problema ovisnosti među mladom populacijom kako bi se reagiralo i poduzelo preventivne mjere na vrijeme.

Sudionici Okruglog stola bili su predstavnici Crvenog Križa, Šibensko-kninske županije, Caritasa, PU Šibensko-kninske, Zavoda za javno zdravstvo, Udruge Ardura, Industrijsko-obrtničke škole i OŠ Jurja Dalmatinca te Udruge mladih „Mladi u EU“. Krajnji cilj je bio povezivanje i suradnja svih dionika u sustavu zaštite  djece i mladih od raznih ovisničkih ponašanja.

Zaključeno je da samo zajedničkim radom i umrežavanjem možemo puno efektivnije preventivno djelovati. Također je dogovoreno kako će se sastanci navedenih dionika i dalje nastaviti s ciljem smanjenja ovisničkog ponašanja kod djece i mladih.