Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu programa: Klub mladih „ENTER“ održati će predavanje pod nazivom „Volontiraj i TI!“. Nositelj navedenog programa je Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih i Gradom Šibenikom. Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

„Volontiraj i TI!“

“Mladi u EU”  održati će predavanje u suradnji s Regionalnim volonterskim centrom Split koji djeluje kao jedan od programa Udruge „MI“ i predstavlja infrastrukturu za razvoj volonterstva na lokalnom, regionalnom te,  u sklopu Hrvatske mreže volonterskih centara, na nacionalnom nivou.

Putem ovoga predavanja nastojat će se osvijestiti građanstvo o tome kako volontiranje ima krucijalni značaj u funkcioniranju i ostvarivanju boljeg, pravednijeg i demokratskijeg društva u kojem će prosperitet ostvariti svi članovi zajednice. Također osvrnuti će se i na važnost  razmjene informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, kao i nužnost edukacije iz područja menadžmenta volontera.

Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ (multimedijalna dvorana) dana21.03.2016. s početkom u 11 sati. Predavač je  gospođa Ružica Opačak Bebić iz Regionalnog volonterskog centra Split.