U Kninu, u multimedijalnoj dvorani Narodne knjižnice Knin, 10.11.2022. s početkom u 11:00, bit će održana Završna konferencija u sklopu projekta: „Reci to srcem“. Nositelj projekta je Udruga “ŽIVIM(O) KNIN” a partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Knin te Udruga za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin. Projekt u trajanju od 18 mjeseci (28.05.2021. – 28.11.2022.) financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sa ukupno 983.100,00 HRK.

Na području grada Knina i okolice postoje osobe koje zbog svog zdravstvenog/fizičkog stanja, ali i zbog nedostatne prometne povezanosti imaju problema pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Također, neke osobe trebaju adekvatniju brigu koja obuhvaća pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni ili čišćenje stambenog prostora. Provedbom projekta “Reci to srcem”, omogućen je kontinuiran rad pripadnicama ciljane skupine (10 žena pripadnica ciljane skupine koje su 12 mjeseci kontinuirano brinule i skrbile o ukupno 60 starijih i nemoćnih osoba s područja grada Knina i okolice) i dan je doprinos smanjenju socijalne isključenosti i poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika. Uključivanje žena pripadnica ciljanih skupina u projekt doprinosi njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, omogućuje im se stjecanje iskustva, povećanje zapošljivost i povećava se mogućnost njihova ostanka na tržištu rada.

Ovom prilikom želimo pozvati sve zainteresirane sugrađane da uveličaju ovo događanje te saznaju više o provedenim aktivnostima projekta koji je doprinio poboljšanju životnih uvjeta potrebitih u gradu Kninu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge „ŽIVIM(O) KNIN“