Ovim putem pozivamo na prijavu sve pripadnike marginaliziranih skupina koji žele sudjelovati na besplatnom programu osposobljavanja „Povrćar/ica“ ili radionicama mekih vještina: „Budi Svoj“, „Budi kreativan“ i „Izrazi se“. Program osposobljavanja „Povrćar/ica“ započinje u ožujku 2020. i sastoji se od teoretske i praktične nastave gdje će se učiti sve o uzgoju povrća. Na kraju programa koji je besplatan polaznici će dobiti uvjerenje o osposobljavanju koje se može upisati u e-radnu knjižicu.

Dakle, osim što će se naučiti kako posijati špinat, koristiti grablje i okopati kupus, polaznici programa osposobljavanja će također besplatno moći koristiti radionice mekih vještina. U programu “Budi svoj“ će sudjelovati na dvodnevnoj radionici na temu osnaživanja i podizanja razine samopoštovanja, što je korisno za svakoga. Potom će na dvodnevnoj radionici  „Izrazi se“ učiti o povećanju komunikacijskih, prezentacijskih i pregovaračkih vještina s ciljem lakšeg zaposlenja, te na radionicama „Budi kreativan“ održat će se dvodnevna radionica na temu razvoja kreativnosti s ciljem smanjenja socijalne isključenosti.

Inače, u tzv. marginalizirane skupine spadaju: dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Do sada je 27 osoba završilo ukupno četiri programa osposobljavanja, a kroz radionice mekih vještina („Budi svoj“, „Izrazi se“ i „Budi kreativan“) prošlo je 34 osobe. Održana je i radionica „Razvoj znanja i vještina za socijalno uključivanje“ na kojoj je sudjelovalo 6 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Svi zainteresirani se mogu javiti na brojeve telefona 022 664 608 ili 095 253 0211 te e-mail adrese: dimitrije.dujmovic@gmail.com ili ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr.

Projekt “Učimo danas za bolje sutra” provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost ekološke udruge „Krka“ Knin.

Krka

Grad Knin

Lenta