Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske poziva udruge koje su programski usmjerene za razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima koji doprinose promociji i razvoju volonterstva na području Republike Hrvatske.

Udruge sukladno ovom natječaju, mogu prijaviti projekt u partnerstvu s organizacijama civilnog društva, strukovnim udrugama, školama, fakultetima, centrima za socijalnu skrb, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i/ili ostalim javnim institucijama.

Najveći iznos koji će se moći ostvariti po pojedinom projektu je 100.000,00 kuna, uz niz preduvjeta koje udruge-prijavitelji moraju ispuniti vezano uz transparentno i uredno poslovanje koje će jamčiti održivost i uspjeh ugovorenih projekata.

U svrhu koordiniranog i strateškog planiranja ulaganja u ovom području, ovaj natječaj objavljuje Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Uredom Vlade RH za udruge, a važnu podršku u provedbi natječaja te budućem praćenju i vrednovanju ugovorenih projekata daju četiri regionalne zaklade, u suradnji s Nacionalnom zakladnom za razvoj civilnoga društva.

Detaljne upute za prijavitelje dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih (www.mspm.hr) i regionalnih zaklada kao provedbenih tijela u ovom natječaju (www.zamah.hrwww.civilnodrustvo-istra.hrwww.zaklada-slagalica.hrwww.zaklada-dadic.hr).

Rok za prijavu na natječaj je 23. travnja 2014. godine.