Razvojni europski centar inicijativa održat će Početnu konferenciju u sklopu projekta „Uključi se – budi aktivan/na!“ 26. kolovoza 2021. godine s početkom u 10:00 sati u Šibeniku, u prostorijama Konjičkog kluba „Kolan“.

Projekt „Uključi se – budi aktivan/na!“ Razvojni europski centar inicijativa provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Konjičkim klubom „Kolan“. Glavni cilj projekta je aktiviranjem NEET osoba (mlade osobe u dobi 15-29 godina koje nisu zaposlene, ne nalaze se na zavodu za zapošljavanje i nisu u sustavu obrazovanja) kroz programe obrazovanja, radionica „mekih“ vještina i podrškom osobnog razvoja osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada. Mjesto provedbe projekta je Šibensko-kninska županija.

Svrha Početne konferencije je široj javnosti predstaviti ciljeve i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti pohađanje verificiranih edukacija i neformalnih radionica za 12 mladih osoba u NEET statusu. Provođenjem projektnih aktivnosti mlade osobe u NEET statusu će se motivirati na povratak u sustav, te aktivno sudjelovanje u nekim od formalnih sustava.

Konferencija će se održati na adresi Rakovo selo 9, Dubrava kod Šibenika, 22 000 Šibenik.

Napomena: aktivnost se održava na otvorenom, sukladno svim epidemiološkim mjerama. Dolazak nije obavezno potvrditi, ali ukoliko želite, isti možete potvrditi telefonskim putem na 022 333 212.