Udruga mladih „Mladi u Europskoj Uniji“ provodi u suradnji s partnerom „Razvojnom agencijom Šibensko – Kninske županije“ projekt „Znanjem za budućnost“. Taj projekt se fokusira isključivo na marginalizirane osobe te dugotrajno nezaposlene osobe s ciljem osnaživanja njihovih mekih vještina, utjecanja na njihovo lakše zaposlenje te povećanje konkurentnosti na tržištu rada. Ciljna skupina ovog projekta je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba (mlađi od 30 koji su nezaposleni 6 i više mjeseci, te stariji od 30 koji su nezaposleni više od godinu dana) s područja Šibensko – Kninske županije. Ukupno trajanje projekta iznosi 24 mjeseca, a provodi se od devetog mjeseca 2018. godine. Aktivnosti osposobljavanja u sklopu ovog projekta su „Voditelj/ica pripreme i provedbe projekata Europske Unije“, te specijalist/ica „Digitalnog marketinga“, čime će se povećati konkurentnost dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada te će im se također pružiti podrška i mentorstvo uz jačanje ostalih socijalnih vještina i slike o sebi kako bi što uspješnije pronašli zaposlenje.

Osim toga na projektu se još provode radionice mekih vještina za dugotrajno nezaposlene osobe i za primatelje zajamčene minimalne naknade. Svrha tih radionica je razviti vještine traženja posla, komunikacije na radnom mjestu i s poslodavcima te kreativne potencijale za uspješnije snalaženje u svakodnevnom životu te na radnom mjestu.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da se uključe i jave na ova vrijedna osposobljavanja s kojim ćete postati konkurentniji na tržištu rada. Nakon završenih osposobljavanja korisnici će moći kvalitetnije i uspješnije komunicirati na razgovoru za posao, ali i koristiti različite komunikacijske strategije kojima će pospješiti i svoju svakodnevnu komunikaciju u obiteljima, s prijateljima ili pak na nekom budućem radnom mjestu. Prijaviti se možete mail – om na info@mladi-eu.hr, ili telefonski +385989555029, Maja Šintić, stručna suradnica na projektu.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Mladi u EU

Razvojna ustanova

Lenta