Pozivamo sve na okrugli stol o Interkulturalnosti i manjinskoj kulturi u odgojno-obrazovnom sustavu koji će se održati 23.travnja od 10:00 do 12:00 sati u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Kninu. 

U školskoj godini 2014./2015. došlo je do reforme građanskog obrazovanja učenika u odgojno-obrazovnom sustavu, te ono uključuje i interkulturalno učenje koje ima za cilj potaknuti upoznavanje i uvažavanje kulturnog bogatstva i kulturnih različitosti.

Ovaj okrugli stol osigurat će prostor za raspravu među zainteresiranim dionicima iz škola, javnih ustanova i lokalne zajednice o mogućnostima unapređenja građanskog i interkulturalnog obrazovanja kako bi se svim učenicima osigurao razvoj građanske kompetencije. Cilj okruglog stola jeste predstaviti postojeće programe interkulturalnog učenja u formalnom i neformalnom obrazovanju te raspraviti o mogućnostima za unapređenje postojećih programa.

Osvrnut ćemo se na važnost intekulturnog obrazovanja, primjere dobre prakse neformalnih programa, važnost interkulturalne dimenzije naglašene u građanskom obrazovanju kao i mogućnosti razvoja interkulturnog obrazovanja kroz formalni sustav.

O značaju i prilikama za interkulturalno učenje će govoriti Ivana Milas iz Nansen Dijalog Centra, a okrugli stol će moderirati Martina Horvat iz GONG-a koja će potaknuti raspravu o mogućnostima i izazovima građanskog odgoja i obrazovanja.

Svoje sudjelovanje potvrdite na  mail ivana.ndcosijek@nansen-dialogue.net, a za dodatna pitanja slobodno kontaktirajte na telefon 031/494-258 ili mobitel 091/140 11 22. 

Program okruglog stola