Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske pokreće pripremu izrade Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za naredno razdoblje.

Ured za udruge će tijekom travnja organizirati javne rasprave u 4 najveća grada u Hrvatskoj: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.
Cilj je javnim raspravama dobiti povratnu informaciju organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnoga društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije.

Javne rasprave predstavljaju početak procesa izrade nove Nacionalne strategije koji će se nastaviti dodatnim, tematskim raspravama tijekom 2016. godine. Proces će biti okončan internetskim savjetovanjem o njenom nacrtu te, konačno, usvajanjem Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine u 2017. godini.

Javne rasprave održati će se:
4. travnja – Rijeka, Gradska vijećnica, s početkom u 11 sati;
13. travnja – Split, Gradska knjižnica, s početkom u 10 sati;
18. travnja – Osijek, dvorana Gradska četvrt Gornji Grad, s početkom u 13 sati;
28. travnja – Zagreb, Tribine grada Zagreba, s početkom u 9.30 sati.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca. Zbog ograničenog broja sudionika, sudjelovanje na javnim raspravama trebate potvrditi najkasnije 3 dana prije održavanja pojedine rasprave.

Udruge