Poštovani/e,

Udruga mladih „Mladi u Europskoj Uniji“ i njihov partner Razvojna agencija Šibensko – kninske županije provode projekt pod nazivom „Znanjem za budućnost“. Kroz osposobljavanje i osnaživanje mekih vještina marginaliziranih osoba (dugotrajno nezaposlenih osoba) koje projekt nudi žele utjecati na njihovo lakše zaposlenje i veču konkurentnost na tržištu rada. Njihova ciljna skupina je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Šibensko – kninske županije. Projekt će se provoditi 24 mjeseca, a on uključuje dugotrajno nezaposlene osobe u aktivnosti osposobljavanja (za voditelje/ice pripreme i provedbe projekata Europske Unije i specijaliste Internet marketinga) koje odgovaraju lokalnom tržištu rada čime će se povećati konkurentnost dugotrajno nezaposlenih osoba na tržištu rada te će im se u procesu pružiti podrška i mentorstvo te jačanje ostalih vještina i slike o sebi kako bi što uspješnije pronašli zaposlenje. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Otkako je projekt krenuo sa provedbom u listopadu 2018. godine , uspješno je primljeno 14 osoba na osposobljavanje za voditelje EU projekata i digitalni marketing, što znači da na spomenutim programima osposobljavanja ima mjesta za još samo 6 osoba. Zbog toga se pozivaju sve zainteresirane osobe koje ispunjavaju kriterije (mlade od 30 godine 6 mjeseci nezaposlene, a starije 12 ili više mjeseci) da se što prije prijave u udrugu mladih „Mladi u Europskoj Uniji“ kako bi si osigurali mjesto na ovim, vrlo vrijednim, programima osposobljavanja.

Izuzev toga na projektu se još provode radionice za dugotrajno nezaposlene osobe i posebno za primatelje zajamčene minimalne naknade, kroz te radionice se želi razviti vještine traženja posla, komunikacije na radnom mjestu i s poslodavcima te kreativne potencijale za uspješnije snalaženje u svakodnevnom životu i na radnom mjestu. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave na radionicu za razvoj komunikacijskih vještina koja će se organizirati 22. i 23. siječnja 19. s početkom u 10:00 sati u prostorijama udruge na adresi Prilaz tvornici 41. Nakon radionice, svi sudionici/ce moći će kvalitetnije i uspješnije komunicirati na razgovoru za posao, ali i koristiti različite komunikacijske strategije kojima će pospješiti i svoju svakodnevnu komunikaciju u obiteljima, s prijateljima ili pak na nekom budućem radnom mjestu. Prijaviti se možete mail – om na info@mladi-eu.hr, ili telefonski +385989555029, Maja Šintić, stručna suradnica na projektu.

Lijep pozdrav,

Projektni tim projekta „Znanjem za budućnost“

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u EU“.

Nositelj projekta:

Mladi u EU

022/212-834

info@mladi-eu.hr

www.mladi-eu.hr

 

 

Partner na projektu:

Razvojna ustanova

 

 

 

Projekt je financiran sredstvima:

Ministarstvo za demografijuLenta