Projekt „Pomoć u kući – Život u sreći“ Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te Centrom za socijalnu skrb Šibenik.

Žene pripadnice ciljane skupine koje su zaposlene na ovom projektu pružaju potporu i podršku u kućanstvu krajnjim korisnicima, a koja može obuhvatiti:

– organiziranje prehrane (priprema ili nabava i dostava gotovih obroka u kuću)

– obavljanje kućanskih poslova (dostava živežnih namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje stana, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.)

– održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba)

– zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba

Opseg potpore i podrške ovisi o potrebama krajnjih korisnika te njihovog zdravstvenog stanja.

U novonastaloj situaciji koja nas je zadesila, a vezano za Coronavirus – Covid 19, radnice zaposlene na projektu „Pomoć u kući – Život u sreći“ svojim korisnicima i dalje pružaju potporu i podršku, ali samo ono najnužnije, poput dostava lijekova, dostava namirnica iz dućana, plaćanje računa ili priprema ogrjeva. Radnicama je osigurana zaštitna oprema za rad, tj. rukavice, maske i dezinfekcijska sredstva te dane upute na koji način obavljati posao u trenutnoj situaciji. Također, korisnicima su uručene kućanske i osnovne higijenske potrepštine, ali na ulazu u njihov stambeni prostor kako bi se osigurala socijalna udaljenost te zaštitili korisnici i radnice.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“

Pomoc u kuci zivot u sreci - 1Pomoc u kuci zivot u sreci - 2