Pomoć u kući u sklopu projekta „Podrškom do zajedništva“

Projekt „Podrškom do zajedništva“ Udruga za znanost i obrazovanje „Scientia populo“ provodi u partnerstvu s hrvatskim zavodom za zapošljavanje i centrom za socijalnu skrb „Knin“.

Prema potrebama korisnika, zaposlenice za njih sve obavljaju u trgovinama, ljekarnama, pošti i banci. Stvari koje im kupe donose im do kućnog praga, bez dužeg zadržavanja ulaska u dom korisnika. Zaposlenice su upoznate sa svim mjerama zaštite, te im je u tu svrhu podijeljen pisani materijal s uputama zajedno sa zaštitnom opremom.

Radnice pružaju pomoć, podršku i potporu krajnjim korisnicima, a to su osobe starije životne dobi u nepovoljnom životnom položaju. Žene zaposlene na ovom projektu pružaju nesebičnu brigu i pomažu korisnicima oko nabavke potrebnih namirnica, čišćenja životnog prostora te svojim posjetama pridonose poboljšanju njihovog socijalno – emotivnog stanja, a međusobnom komunikacijom pridonose svladavanju osjećaja usamljenosti, koji se najčešće javlja upravo kod osoba treće životne dobi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.506.872,00 te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin

Sccientia-populo-KninhzzCentar-za-socijalnu-skrb-KninMinistarstvo-rada

Lost your password?