Projektom „Pomoć u kući – život u sreći“ koji se provodi već 10 mjeseci zadovoljni su i krajnji korisnici i zaposlene žene.

Jedna od 5 djelatnica projekta „Pomoć u kući – život u sreći“ je i Marica Ponoš, dugotrajno nezaposlena žena iz Rogoznice koja već pola godine obavlja posao žene za pomoć u kući.

Marica nam je ispričala kako je dosad obavljala različite poslove, ali oni su uglavnom bili po nekoliko mjeseci, a projekt „Zaželi“ osigurao joj je dvije godine stalnih primanja. Osim posla jako je zadovoljna jer joj je pružena prilika da završi osposobljavanje za njegovateljicu starijih i nemoćnih što će joj uvelike pomoći u pronalaženju novog posla nakon završetka projekta i kojim je postala konkurentnija na tržištu rada na kome će se naći nakon provedbe projekta. Marica kaže da će joj znanje i iskustvo koje je stekla radeći na projektu itekako pomoći jer posao je zanimljiv i pruža dobar osjećaj pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Marica svakodnevno obilazi pet krajnjih korisnika kojima joj njezina pomoć joj puno znači. Osim pomoći u kući, odlazaka u trgovinu ili ljekarnu pomaže joj i u obavljanju sezonskih poslova.

Projekt se provodi u okviru programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda čiji je korisnik Udruga mladih „Mladi u EU“, a partner na projektu je HZZ Područni ured Šibenik i CZSS Šibenik.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“.

Pomoc u kuci

Pomoc u kuci zivot u sreci - 1

Pomoc u kuci zivot u sreci - 2