Društvo multiple skleroze Šibensko-kninske županije provodi projekt „Zajedno za ispunjeniji dan“.

Svi korisnici projekta iskazali su zadovoljstvo uslugama osobnog asistenta. Veliko zadovoljstvo projektom općenito vidljivo je iz izjave Ivane Kardum koja navodi: „Projekt osobne asistencije je nešto najbolje što se dogodilo nama, osobama sa invaliditetom, tj. ljudima koji ovise o tuđoj brizi, pomoći i skrbi“.

Koliko značajnu ulogu u njihovim životima imaju osobni asistenti najbolje govori izjava Ivana Kulišića: „…otkako imam osobnog asistenta, kvaliteta mog života promijenila se nabolje…“, „Živjeti mi je puno lakše jer imam nadu i potporu osobnog asistenta te znam kada se dogovorimo da ću taj dan ispuniti svoje želje.“, „Pitanje individualnosti, privatnosti, naše intime i ostvarenje nekih vanjskih kontakata, uključenjem asistenta došlo je do bitnog poboljšanja.“.

Korisnici također navode razna područja svakodnevnog života u kojima im njihovi osobni asistenti pomažu, primjerice obavljanje administrativnih poslova, kućanskih poslova, pomoć prilikom obavljanja osobne higijene i slično. Također, osobni asistenti pokazali su se vrlo značajnima jer su na neki način rasteretili obitelji korisnika. Korisnici su zadovoljni sa trenutnima i zaključuju kako bez njihove pomoći velik broj poslova i svakodnevnih aktivnosti ne bi uopće bili u mogućnosti obavljati.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objavljenog teksta isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Šibensko – kninske županije i ne odražava nužno stavove Europske unije