Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ iz Knina, provodi projekt „Pomozi mi danas za bolje sutra“. Svi korisnici projekta iskazali su zadovoljstvo uslugama osobnog asistenta. Veliko zadovoljstvo projektom općenito vidljivo je iz izjave jednog korisnika koji navodi: „Projekt OA je nešto najbolje što se dogodilo nama, osobama sa invaliditetom, tj. ljudima koji ovise o tuđoj brizi, pomoći i skrbi“.

Koliko značajnu ulogu u njihovim životima ima osobni asistent korisnici su iskazali izjavama: „…otkako imam osobnog asistenta, kvaliteta mog života promijenila se nabolje…“, „Živjeti mi je puno lakše jer imam nadu i potporu osobnog asistenta te znam kada se dogovorimo da ću taj dan ispuniti svoje želje.“, „Pitanje individualnosti, privatnosti, naše intime i ostvarenje nekih vanjskih kontakata, uključenjem asistenta došlo je do bitnog poboljšanja.“, „Asistent je pun razumijevanja, strpljenja i vrlo je odgovoran, sve aktivnosti dogovaramo tako da većinu stvari mogu obaviti samo s njim zato što shvaća moje potrebe…“.

Korisnici također navode razna područja svakodnevnog života u kojima im njihovi osobni asistenti pomažu, primjerice obavljanje administrativnih poslova, kućanskih poslova, pomoć prilikom obavljanja osobne higijene i slično. Također, osobni asistenti pokazali su se vrlo značajnima jer su na neki način rasteretili obitelji korisnika. Korisnici su zadovoljni sa trenutnima i zaključuju kako bez njihove pomoći velik broj poslova i svakodnevnih aktivnosti ne bi uopće bili u mogućnosti obavljati.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“.

Pomozi mi danas za bolje sutra - MemorandumPomozi mi danas za bolje sutra - Memorandum 2