20 osoba je završilo programe osposobljavanja. Program osposobljavanja za „Pršutar/ica“ završilo je 6 osoba, zatim za „Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja“ završilo je 7 osoba, te program osposobljavanja za „Pčelar/ica“ završilo je također 7 osoba.

Trenutno program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“ pohađa 7 osoba sa područja grada Knina. Osim programa osposobljavanja održane su i radionice mekih vještina „Budi svoj“, „Izrazi se“ i „Budi kreativan“ na kojima se jačaju kapaciteti samopoštovanja te se unaprjeđuju komunikacijske i prezentacijske vještine.

Tim se programima pokušava utjecati na obrazovanje te lakše zaposlenje marginaliziranih osoba, te samim time veću konkurentnost na tržištu rada.  Svi program i osposobljavanja kao i ostale aktivnosti projekta namijenjeni su pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe – mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu).

Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Krka

Grad Knin

Lenta