U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 07.10.2019. započeo je program osposobljavanja „Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića“ za pripadnike marginaliziranih skupina na području grada Knina. Program pohađa 7 osoba.

U marginalizirane skupina spadaju: dugotrajno nezaposlene osobe – mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Do sada je 20 osoba završilo programe osposobljavanja. Program osposobljavanja „Pršutar/ica“ završilo je 6 osoba, program osposobljavanja „Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatičnog bilja“ završilo je 7 osoba i program osposobljavanja „Pčelar/ica“ završilo je također 7 osoba. Kroz radionice mekih vještina (Budi svoj, Izrazi se i Budi kreativan) prošlo je 24 osobe. Održana je i radionica „Razvoj znanja i vještina za socijalno uključivanje“ na kojoj je sudjelovalo 6 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Ovim putem pozivamo sve pripadnike marginaliziranih skupina da se jave na kontakte ekološke udruge „Krka“ Knin ukoliko žele sudjelovati na programima osposobljavanja „Povrćar/ica“ koji će započeti u ožujku 2020. godine ili radionicama mekih vještina („Budi Svoj“, „Budi kreativan“ ili „Izrazi se“). Kontakti su: 022 664 608 ili 095 253 0211 ili dimitrije.dujmovic@gmail.com ili ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr .

Projekt provodi ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Ucimo danas za bolje sutra 2

Krka

Grad Knin

Lenta