Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga otvorit će vrata volonterskog ureda u Šibeniku.

Svečano otvorenje održati će se 30.05. s početkom u 11,00 sati u prostoru „narančaste zgrade“ na adresi Prilaz tvornici 41. (Banj) u Šibeniku.

 

plakat-12.2.2015.-217x300

 

Svrha volonterskog ureda je ponuditi građanima putem web stranice, telefona, emaila i osobnim kontaktom ponudu i potražnju volonterstva te savjetovanje o volontiranju. Također je cilj ureda povezati i unaprijediti lokalne volonterske programe i organizatore volontiranja sa samim volonterima; motivirati zajednicu posebno mlade, informirati širu javnost o samom volonterstvu te o mogućnostima volontiranja u gradu Šibeniku i izvan njega. Vrata Ureda otvorena su svim građanima, volonterima, ali i organizatorima volontiranja odnosno udrugama i institucijama kojima volonteri mogu dati svoj doprinos.

Volonterski ured je jedna od aktivnosti projekta „Razvojem VOLONTERSTVA do razvoja OCD-a“ čiji je cilj potaknuti razvoj te promovirati volonterstvo na području gradova Šibenika i Drniša što dodatno osnažuje kapacitete lokalnih OCD-a u rješavanju lokalnih problema. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Pozivamo sve građene da nam se pridruže na otvorenju volonterskog ureda!