U prostoru „Narančaste zgrade“ u Šibeniku, dana 01.02.2016. godine u 12:00 sati otvoren je Dnevni boravak za mlade grada Šibenika.

Otvorenju Dnevnog boravka su prisustvovali predstavnici Grada Šibenika predvođeni gradonačelnikom Željkom Burićem, predstavnici udruga i ostalih institucija sa područja grada Šibenika, te mladi.

Otvorenje Dnevnog boravka bilo je i medijski popraćeno.

U uvodnom dijelu Maja Šintić i Zvonka Bralić, predstavnice Šibenske udruge mladih, sudionike su upoznale sa načinom funkcioniranja „Narančaste zgrade“, potom su Martin Mrša i Vinko Livaković, djelatnici Udruge mladih „Mladi u EU”, predstavili su program Klub mladih „ENTER” i njegov značaj za mlade grada Šibenika.

Dnevni boravak za mlade ima za cilj omogućiti kvalitetno organiziranje slobodnog vremena za mlade. Aktivnosti koje će održavati u sklopu Dnevnog boravka su: filmske večeri , dani društvenih igara, književne večeri, izložbe, besplatno korištenje interneta i računala, ispis za potrebe učenika i studenata, korištenje stručne literature te korištenje prostora za druženje.

Mladi mogu svoje slobodno vrijeme provoditi u Dnevnom boravku od ponedjeljka do petka u vremenu od 12:00 do 20:00 sati na adresi Prilaz tvornici 41 – Šibenik (prostor ”Narančaste zgrade”) .

Otvorenje Dnevnog boravka je organizirano u sklopu provedbe programa Klub mladih „ENTER”, kojeg Udruga mladih „Mladi u EU“ (nositelj programa) provodi u  partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih i Gradom Šibenikom na period od 36 mjeseci. Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.