Dana 26.11.2015. u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, održana je uvodna konferencija na kojoj je predstavljen projekt „TOČKA- Info centar za mlade. Ovo je nastavak istoimenog projekta koji Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u suradnji sa Udrugom osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ iz Knina, a kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Projekt „TOČKA- Info centar za mlade” ima za cilj podići razinu informiranosti mladih na području ŠKŽ provedbom aktivnosti informiranja i savjetovanja kroz pet područja interesa za mlade i to: zapošljavanje i poduzetništvo, aktivno sudjelovanje mladih, kultura mladih i slobodno vrijeme, mobilnost te informiranje i savjetovanje.

Na konferenciji su predstavljene i aktivnosti projekta, definirano je tko su njegovi izravni i neizravni korisnici te koji su očekivani rezultati po njegovom okončanju.

Predstavljanju projekta prisustvovao je i dogradonačelnik grada Šibenika, gospodin Nikica Penđer, koji je izrazio podršku Grada i spremnost na pomoć pri što efikasnijoj realizaciji.