U Dnevnom boravku u „Narančastoj zgradi“, 10. veljače 2016. godine s početkom u 17:30 sati održano je predavanje na temu „Volontiraj i TI !“.

Cilj predavanja bio je potaknuti mlade da se uključe u volonterstvo te da razumiju važnost volontiranja.

Predavanje se održalo u dva dijela i to:

U prvom dijelu su predavači Martin Mrša i Vinko Livaković iz Udruge mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika sudionike upoznali s osnovnim elementima volontiranja: vrste volontiranja,   prednosti volontiranja, gdje i kako se prijaviti za volontiranje, te sve o radu Europske volonterske službe. Između ostalog su iznijeli svoja iskustva u sklopu organiziranja volonterskih akcija i inicijativa. Predstavljen je i Zakon o volontiranju te ostali propisi koji reguliraju volonterstvo na području Hrvatske.

U drugom dijelu Zvonimira Bralić iz Šibenske udruge mladih i Matej Matić (volonter Udruge mladih „Mladi u EU“) iznijeli su svoja volonterska iskustva.

Zvonimira je sa sudionicima podijelila svoje četveromjesečno iskustvo volontiranja u kampu u Keniji gdje je djecu podučavala engleski jezik.

Matej Matić je govorio o svom volonterskom iskustvu u sklopu Erasmus studija u Rumunjskoj.

Navedeno predavanje održalo se u sklopu programa Klub mladih „ENTER“ koji Udruga mladih „Mladi u EU“ (nositelj programa) provodi u partnerstvu s Šibenskom udrugom mladih i Gradom Šibenikom. Klub mladih „ENTER“ financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.