Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu programa: Klub mladih „ENTER“ održala je predavanje pod nazivom „Volontiraj i TI!“.

Nositelj navedenog programa je Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih i Gradom Šibenikom. Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Predavanje je dogovoreno i održano u suradnji s Regionalnim volonterskim centrom Split koji djeluje kao jedan od programa Udruge „MI“ i predstavlja infrastrukturu za razvoj volonterstva na lokalnom, regionalnom te,  u sklopu Hrvatske mreže volonterskih centara, na nacionalnom nivou.

Putem ovoga predavanja nastojali smo osvijestiti naše sugrađane o važnosti uključivanja u volonterske akcije i blagodati koje volontiranje ima za društvenu zajednicu u cjelini.

Također, osvrnuli smo se na važnost  razmjene informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, kao i nužnost edukacije iz područja menadžmenta volontera.

Predavanje je održala gospođa Ružica Opačak Bebić iz Regionalnog volonterskog centra Split.