U sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ 07.07.2020. u eko-info centru (Drniška 2b) u Kninu, održana je svečana promocija korisnika koji su završili programe osposobljavanja.

Kroz projekt provedeno je 5 programa osposobljavanja (Proizvođač/ica pršuta, Uzgajivač/ica, sakupljač/ica i prerađivač/ica ljekovitog i aromatiziranog bilja, Pčelar/ica, Proizvođač/ica rakije i drugih domaćih aromatiziranih pića i Povrćar/ica) koje su završile ukupno 33 osobe.

Programi su bili namijenjeni pripadnicima marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlene osobe – mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu).

Nakon promocije druženje je nastavljeno uz domjenak za sve prisutne.

Vrijednost projekta „Učimo danas za bolje sutra“ je 818.166,00 kuna te je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost ekološke udruge „Krka“ Knin.

Krka

Grad Knin

LentaSPK - Ucimo danas za bolje sutra