Dana 21.12.2015. s početkom u 17:30 h, u maloj Gradskoj vijećnici Grada Drniša održana je radionica radnog naziva „Volontiraj i ti“, koja je za cilj imala upoznavanje sa fenomenom volonterstva, te poticanje na bavljenje volonterstvom i uključenjem u volonterske akcije.

Prisutni su upoznati sa samim pojmom volonterstva, zakonodavnim okvirom unutar kojega volonterstvo egzistira, planiranjem volonterskog programa, izradom opisa posla volontera te evaluacijom volonterskog programa. Također, objašnjeno je koje vrste volontiranja postoje,  kako se volontiranje razvijalo kroz povijest, kako izgleda volontiranje u Hrvatskoj, koji su ključni izazovi te kakva je infrastruktura za razvoj volonterstva.

Navedena radionica se organizirala u sklopu projekta „Razvojem VOLONTERSTVA do razvoja OCD-a“. Aktivnosti projekta se provode na području gradova Šibenika i Drniša, Šibensko-kninska županija. Cilj projekta je doprinijeti razvoju OCD-a na području Šibenika i Drniša. Ciljane skupine projekta su mladi, volonteri i predstavnici OCD-a koji rade s djecom i mladima.

Voditelji radionice bili su Martin Mrša i Vinko Livaković, djelatnici udruge mladih „Mladi u EU“.