Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ održala je radionicu pod nazivom „Razvoj volonterske akcije“ 11.03. i 12.03.2016. godine u prostoru „Narančaste zgrade“.

Navedena radionica održala se u sklopu programa Klub mladih „ENTER“, koji Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u suradnji s Gradom Šibenikom i Šibenskom udrugom mladih.

Radionica „Razvoj volonterske akcije“ imala je za cilj približiti pojam volonterstva te potaknuti ljude  na bavljenje istim.

Radionicu smo tematski podijelili tako da sudionicima predstavi što znači volonterstvo, kao i zakonodavni okvir za volontiranje, objasni što je volonterski program i volonterska akcija te se na njih osvrne  kroz primjere dobre prakse. Kroz rad u grupama sudionici su putem brainstorminga  rješavali  konkretne probleme iz svoje zajednice, bili upoznati sa načinom funkcioniranja SWOT analize te fazama u organizaciji volonterske akcije.

Radionicu su vodili Martin Mrša i Vinko Livaković, djelatnici Udruge mladih „Mladi u EU“ te Zvonimira Bralić iz Šibenske udruge mladih.