Dana 27. kolovoza 2015. Udruga mladih „Mladi u EU” održala je radionicu pod nazivom „Provedba i realizacija projekata“ u  prostoru Informacijskog centra Europe Direct Šibenik.

Voditelji radionice bili su predstavnici Udruge mladih „Mladi u EU” Vinko Livaković i Martin Mrša koji imaju  višegodišnje iskustvo u provedbi projekata. Na radionici se govorilo kako napisati dobar projekt, na što treba paziti prilikom pisanja projekta te kako realizirati projekt. Radionica je nastavak dvodnevne radionice pod nazivom „Izrada i priprema projekata za ESF te provedba projekata“ koja je održana 07. i 08.07.2015. godine u prostoru Informacijskog centra Europe Direct.

Radionica „Provedba i realizacija projekata“ je jedna od brojnih aktivnosti udruge „Mladi u EU” koja se provodi u sklopu projekta „Razvojem VOLONTERSTVA do razvoja OCD-a. Aktivnosti projekta se provode na području gradova Šibenika i Drniša, Šibensko-kninska županija. Cilj projekta je doprinijeti razvoju OCD-a i volonterstva na području Šibenika i Drniša.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.