U srijedu, 18. studenog 2015., Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ održala je u prostoru Udruge Zvonimir u Drnišu , radionicu „Provedba i realizacija projekata“.

Tema radionice bila je upoznavanje s osnovnim elementima svakog projekta a sve je potkrijepljeno primjerima iz prakse. Na radionicama su definirani: pojam projekta, njegovi ciljevi i resursi, tko su sudionici projekta, kako se uspostavlja nadzor nad projektom, koja su mjerila uspješnosti projekta, te su detaljno razrađene projektne faze.

Cilj radionice bio je pojasniti i olakšati lokalnim OCD-ima, te institucijama ali i ostalima koji pišu projekte, proces provedbe, monitoringa i izvještavanja tijekom provedbe projekta.

Voditelji radionice bili su Martin Mrša i Vinko Livaković, koji imaju višegodišnje iskustvo u provedbi projekata kroz rad Udruge mladih ”Mladi u EU”.

Navedena radionica dio je aktivnosti projekta „Razvojem VOLONTERSTVA do razvoja OCD-a“, kojeg udruga mladih „Mladi u EU“ provodi na području gradova Šibenika i Drniša, Šibensko-kninska županija. Cilj projekta je doprinijeti razvoju OCD-a na području Šibenika i Drniša.

Ovim projektom nastoji se potaknuti i promovirati volonterstvo i njegove važnosti u Šibensko-kninskoj županiji, budući da je ono i dalje slabo razvijeno na tom području. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.