Dana 10.12.2015. godine u prostoru Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) u Šibeniku održana je radionica pod nazivom „(NE)OVISNOST“. Radionica je započela u 10,00 sati. Sudionici radionice su bili mladi sa područja grada Šibenika u dobi između 18-30 godina.

Voditeljice radionice su bile djelatnice CISOK centra Šibenik: Jelena Milaković i Zdravka Uroda koje su sudionike radionice informirale o različitim vrstama ovisnosti i odakle nam sve prijete.

Cilj radionice je upoznati sudionike s problemom ovisnosti kroz primjere iz prakse. Upozoravaju na sve veću prisutnost i novijih ovisnosti kod mladih među koje spadaju nekontrolirano korištenje interneta te klađenje koji su vrlo popularni među mladima. Iako predstavljaju izvor zabave, znanja, ali i brze i lake zarade, mogu dovesti do ozbiljnih posljedica za djecu i mlade.

Nakon uvodnog teoretskog dijela, uslijedio je praktični dio u kojem su sudionici preispitivali  navedene primjere na sebi uviđajući jesu li i u kojem omjeru ponaosob ovisni o nekom od oblika ovisnosti, vodeći se pritom SMART metodom.

Radionica pod nazivom „(NE)OVISNOST“ se održala u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti kojeg Udruga mladih „Mladi u EU“ i Šibenska udruga mladih Š.U.M. zajedno obilježavaju u sklopu projekta Klub mladih ENTER kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.