U Europe Direct centru Šibenik, 17. rujna 2015. godine  s početkom u 18 h održana je radionica „Kako pretvoriti svoj hobi u karijeru?“. Voditelj radionice bio je ruski poduzetnik Andrey Shtylenko koji preko deset godina radi u startup svijetu diljem Rusije, SAD-a i Europe.

Andrey Shtylenko serijski je poduzetnik koji upravlja s nekoliko projekata, uključujući i agenciju za razvojne ­ startup­ tvrtke, te provodi nekoliko edukacijskih programa za studente i mlade poduzetnike. Voditelj je poslovnog inkubatora u Splitu pomoću kojeg je pokrenuto nekoliko web projekata, kao što su Popustolovac, Žirafa, Zzzzapp! i drugi.

Radionica je bila namijenjena poduzetnicima početnicima (startup-ovima) te svi zainteresiranima. Obuhvatila je teorijski dio u kojem je prikazano kako stvoriti uspješnu odnose između četiri glavna poslovna igrača- klijenata, partnera, mentora i investitora.

Na radionici se moglo ćuti više o tome:

– koje interne i eksterne znakove morate uočiti kada birate karijeru u kojoj možete postati najbolji

– kako prepoznati da li je neka karijera vrijedna truda ili nije

– kako strateški isplanirati svoje obrazovanje i karijeru

– kako ostati motivirani u karijeri koju ste izabrali te kako prepoznati da je vrijeme prijeći na novu.

Radionica „Kako pretvoriti svoj hobi u karijeru?“ samo je najava seminara koje će moći pohađati svi koje zanima navedena tema. Na istima navedene teme biti detaljno razrađene, a više informacija o tome možete dobiti na shtylenko@gmail.com .