U utorak, 27. listopada 2015., u prostoru  Informacijskog centra Europe Direct ,održana je radionica „Izvještavanje o provedbi projekata“.

Voditelji radionice bili su Martin Mrša, koji ima višegodišnje iskustvo u provedbi projekata kroz rad Udruge mladih ”Mladi u EU”, ta Marko Gović koji je zadužen za pisanje projekata. Tema radionice bila je izvještavanje o provedbi projekata, o terenskoj kontroli, a sve potkrijepljeno primjerima iz prakse. Cilj radionice bio je pojasniti i olakšati lokalnim OCD-ima, te institucijama ali i ostalima koji pišu projekte, proces monitoringa i izvještavanja tijekom provedbe projekta.

Navedena radionica dio je aktivnosti projekta „Razvojem VOLONTERSTVA do razvoja OCD-a“, kojeg udruga mladih „Mladi u EU“ provodi na području gradova Šibenika i Drniša, Šibensko-kninska županija. Cilj projekta je doprinijeti razvoju OCD-a na području Šibenika i Drniša.

Ovim projektom nastoji se potaknuti i promovirati volonterstvo i njegove važnosti u Šibensko-kninskoj županiji, budući da je ono i dalje slabo razvijeno na tom području. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.