Početna konferencija u sklopu ESF projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“ održana je u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, 19. rujna 2018. godine. Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a kao partneri na ovom projektu sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Svrha Početne konferencije bila je široj javnosti predstaviti ciljeve i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine koje će pružati usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama s područja Općine Bilice i  grada Šibenika (Dubrava).

Prisutne je na samom početku pozdravio moderator Vinko Livaković, nakon čega je uz kratku Power Point prezentaciju, ukratko predstavljena sama struktura i provedba projekta. Na konferenciji su bili nazočni i predstavnici sredstava javnog priopćavanja (novinari) kojima je odgovoreno na sva postavljena pitanja. Po završetku konferencije svi prisutni su bili pozvani na osvježenje.

Ekološka udruga „Krka“ Knin zahvalila se Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na prepoznavanju važnosti ovakvog projekta na području Šibenika i okolice, Europskoj uniji na dodijeljenim sredstvima, kao i svim partnerima i sudionicima projekta i početne konferencije, te izražava želju i otvorenost prema budućim suradnjama.

Za više informacija o projektu:

Voditeljica projekta: Inga Kukolj

Konktakt br.: 022/664 – 608