Početna konferencija u sklopu ESF projekta „Novim znanjem za sretnije sutra“ održana je u prostorijama Tribina grada Zagreba u Zagrebu, 22. listopada 2018. godine. Nositelj projekta je Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba. Početnom konferencijom široj javnosti se predstavilo ciljeve i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti obrazovanje i osposobljavanje 15 osoba ciljne skupine koje će usvajanjem stručnih znanja i razvojem mekih vještina povećati mogućnosti zaposlenja. Konferencija je bila medijski popraćena, a uveličali su je i gosti lokalnih udruga i institucija.

Prisutne je na samom početku pozdravio moderator Martin Mrša te najavio g. Zorana Rogića, predsjednika Udruge. Predsjednik Udruge obratio se svim prisutnima te izrazio zadovoljstvo ovim projektom i dodijeljenim sredstvima. Uz kratku Power Point prezentaciju, ukratko je predstavljena sama struktura i provedba projekta, a sudionicima je na kraju prezentacije odgovoreno na sva postavljena pitanja. Po završetku konferencije svi prisutni su bili pozvani na osvježenje.

Ovim putem Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba još jednom zahvaljuje Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike na prepoznavanju važnosti ovakvog projekta, Europskoj uniji na dodijeljenim sredstvima, kao i svim sudionicima projekta i početne konferencije, te izražava želju i otvorenost prema budućim projektima.

 

106DSCN377120181022_110402