Početna konferencija u sklopu ESF projekta „Daj 5 za mene! – Izrazi se kretanjem“ održana je u prostorijama Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” 14. prosinca 2018. godine. Nositelj projekta je Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 Forca Šibenik. Početnom konferencijom široj javnosti se predstavilo ciljeve i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti sudjelovanje u besplatnim sportsko – rekreativnim aktivnostima. Konferenciju su uveličali i gosti lokalnih udruga i institucija.

Prisutne su na samom početku pozdravili moderatori Vinko Livaković i Martin Mrša, nakon čega je uz kratku Power Point prezentaciju, ukratko predstavljena sama struktura i provedba projekta. Najavljen je potom i Predsjednik udruge Tomislav Travčić koja se obratio svim prisutnima te izrazio svoje zadovoljstvo ovim projektom i dodijeljenim sredstvima.

Cilj navedenog projekta je uključiti 50 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima što obuhvaća dvoranske sportove i aktivnosti na otvorenome. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će se upoznati s osnovama brojnih sportova i igara, što će pozitivno utjecati na njihov psihofizički razvoj, stjecat će nova prijateljstva, ali ujedno i otkrivati svoje talente.

Sudionicima je na kraju prezentacije odgovoreno na sva postavljena pitanja. Po završetku konferencije svi prisutni su bili pozvani na osvježenje.

Ukupno trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno od 05. listopada 2018. pa sve do 04. listopada 2020. godine. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 870.380,00 HRK. Iznos koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda iznosi 739.823,00 HRK.

 

Forca Forca1

FORCA 15.11.2018forca clanci