Dana, 21.01.2022.godine u Sinju u 14:00 sati održana je početna konferencija projekta „Čarobni pokret konja“ kojeg provodi Konjički klub Alkar 1968 u partnerstvu s Zajednicom športskih udruga Grada Sinja .  Na početnoj konferenciji sudjelovalo je 12 sudionika. Broj sudionika  ograničen je na 12 osoba  s obzirom na pridržavanje  mjera predostrožnosti.

Zainteresiranim sudionicima predstavljene su  informacije o projektu: elementi projekta ,cilj projekta, vrijednost projekta, vremenu provedbe, tijeku projektnih aktivnosti.

Projekt  „Čarobni pokret konja“ provodi se na području Splitsko-dalmatinske županije  u periodu od : 06.12.2021.-06.06.2023.godine a omogućit će zaposlenicima i volonterima Konjičkog kluba Alkar 1968 te Zajednici športskih udruga grada Sinja stjecanje i unaprjeđenje znanja i vještina pomoću kojih će se povećati i razina kvalitete njihovog rada, s posebnim naglaskom na uslugu terapijskog jahanja. Početna konferencija organizirana je od strane vanjskog stručnjaka (organizatora početne konferencije).