Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ od studenog 2018. godine provodi projekt „Pomoć u kući – život u sreći“ financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi!“. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju 2017. godine je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj projekt je vrijedan ukupno 1.000.000.000,00 kn, a financirat će se  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Misija projekta „Pomoć u kući – život u sreći“ je zapošljavanje pet nezaposlenih žena pripadnica ciljane skupine na period od 24 mjeseca. Svaka žena će se kroz spomenuti period brinuti o pet krajnjih korisnika/ica koje su starije i nemoćne osobe. Cilj projekta je omogućiti zapošljavanje ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja grada Šibenika i okolice kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici što će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizike od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Kroz projekt će se također osnažiti radni potencijal i povećati konkurentnost na tržištu rada žena iz ciljne skupine kroz osposobljavanje za njegovateljice i pomoćne kuharice. Po završetku programa edukacije svaka od njih steći dodatna znanja i vještine, a samim time postati konkurentnije na tržištu rada i povećati šanse za zaposlenjem po završetku projekta.

 

DSC06547

 

Nositelj projekta :

Mladi u EU

 

 

 

 

Partneri na projektu:

hzz Screenshot_3

 

 

 

 

Projekt je financiran sredstvima:

Lenta

Ministarstvo rada