Društvo multiple skleroze Šibensko-kninske županije provodi projekt „Zajedno za ispunjeniji dan“.


Dana 03.12.2021 održana je završna konferencija projekta „Zajedno za ispunjeniji dan“

Predstavljeni su postignuti ciljevi i rezultati projekta te doprinos osnaživanju osoba s invaliditetom za život u lokalnoj zajednici u vidu pružene potpore ciljanoj skupini u svakodnevnim životnim aktivnostima. Također je predstavljen direktan utjecaj projekta na samoodređenje pojedinca u pogledu donošenja odluka te je time omogućena kontrola vlastitog življenja korisnika i isto tako spriječena institucionalizacija korisnika. Predstavljanjem svih aktivnosti projekta dokazali smo da je ostvaren izravan doprinos u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom.

Nakon prezentacije aktivnosti koje su provedene u sklopu projekta, svoja su iskustva osobnog asistenta podijelile nazočni osobni asistenti. Tom su prigodom izrazili uzajamno zadovoljstvo provedbom projekta koji ih je zbližio s krajnjim korisnicima, te i jednima i drugima osigurao kvalitetniji život.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objavljenog teksta isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Šibensko – kninske županije i ne odražava nužno stavove Europske unije