Udruga mladih Srima od listopada 2020. godine provodi projekt „Srima veliko srce ima“ sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza 2. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je u veljači 2020. godine objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj poziv je vrijedan ukupno 736.000.000,00 kn, a financirat će se  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ faza 2 u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

U Šibeniku je 4.4.2022. u prostorijama Društvenog centra Šibenik održana Završna konferencija u sklopu projekta „Srma veliko srce ima“. Na Završnoj konferenciji su sudionicima predstavljeni rezultati projekta koji su ostvareni tijekom implementacije istog u proteklih 18 mjeseci. Konferenciju je organizirao i vodio Vinko Livaković, predstavnik Razvojnog europskog centra inicijativa.

Projektom „Srima veliko srce ima“ u trajanju od 18 mjeseci, omogućeno je zapošljavanje pet žena pripadnica ciljane skupine, koje su starijim i nemoćnim osobama (krajnjim korisnicima) s područja grada Vodica te okolnih naselja pružale usluge pomoći u kući. Također, kroz provođenje osposobljavanja žena pripadnica ciljane skupine, omogućeno im je stjecanje znanja i alata kojima će povećati konkurentnost na tržištu rada, a samim time i svoje šanse za zapošljavanje po završetku projektnih aktivnosti. Vrijednost projekta je 464.200,00 kn, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge mladih Srima