U Kninu je 10.11.2022. održana Završna konferencija u sklopu projekta: „Reci to srcem“. Nositelj projekta bila je Udruga “ŽIVIM(O) KNIN” a partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Knin te Udruga za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin. Projekt u trajanju od 18 mjeseci (28.05.2021. – 28.11.2022.) financiralo je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sa ukupno 983.100,00 HRK.

U sklopu navedene aktivnosti New Project d.o.o. pružio je sljedeće usluge:

  • Okupljanje sudionika (objavljen službeni poziv na web stranici Društvo građana i društvenim mrežama)
  • Izrada PPT prezentacije u kojoj su opisani ciljevi projekta, razrađeni projektni elementi te istaknuti benefiti koje njegova realizacija donosi
  • Pronalazak adekvatnog prostora za izvedbu aktivnosti
  • Prezentacija Početne konferencije te moderiranje njome (vodilo se računa da prezentacija bude prilagođena publici, prezentirana s entuzijazmom te da s publikom bude ostvarena dobra verbalna i neverbalna komunikacija)
  • Izrada Izvještaja i članaka s navedenog događanja.

Projektom ”Reci to srcem” u trajanju od 18 mjeseci, omogućilo se zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine, koje su starijim i nemoćnim osobama (krajnjim korisnicima) s područja grada Knina i okolnih naselja pružale usluge pomoći u kući. Također, kroz provođenje osposobljavanja žena pripadnica ciljane skupine, omogućilo im se stjecanje znanja i alata kojima će povećati konkurentnost na tržištu rada, a samim time i svoje šanse za zapošljavanje po završetku projektnih aktivnosti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge „ŽIVIM(O) KNIN“