Udruga mladih „Mladi u EU“ od srpnja 2022. godine provodi projekt „Pomoć u kući – život u sreći 3“ sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza 3. Trajanje projekta je 8 mjeseci, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Šibenik.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je u svibnju 2022. godine objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ovaj poziv je vrijedan ukupno 200.000.000,00 kn, a financirat će se  u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ faza 3 u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

U Šibeniku je 23.11.2022. u prostorijama Društvenog centra Šibenik održana Završna konferencija u sklopu projekta „Pomoć u kući – život u sreći 2“. Na Završnoj konferenciji su sudionicima predstavljeni rezultati projekta koji su ostvareni tijekom implementacije istog u proteklih 8 mjeseci. Konferenciju je organizirao i vodio Vinko Livaković, predstavnik Razvojnog europskog centra inicijativa.

Projektom „Pomoć u kući – život u sreći 3“ omogućeno je zapošljavanje deset žena pripadnica ciljane skupine, koje su starijim i nemoćnim osobama (krajnjim korisnicima) s područja grada Šibenika te okolnih naselja pružale usluge pomoći u kući. Vrijednost projekta je 494.800,00 kn, a trajanje projekta je 8 mjeseci.